• head_banner_01

Kuartal katilu ningali perdagangan luar negeri ngembang

Perdagangan luar negeri Cina ngalegaan dina kuartal katilu kana catetan anu luhur, ngajantenkeun kumulatif pertumbuhan ékspor sareng impor robih tina négatip kana positip, numutkeun data bea cukai.

Tumuwuhna ékspor headline dina istilah dolar naék deui kana 9,9 persén taun dina taun Séptémber tina 9,5 persén dina bulan Agustus, nyirian bulan ka genep padeukeut angka ékspor langkung luhur tibatan ramalan pasar.

Samentawis éta, impor, surged ku 13,2 persén ti sataun samemehna, ngabalikkeun turunna 2,1 persén taun ka taun dina bulan Agustus, saluhureun ekspektasi pasar sareng ngaleutikan surplus perdagangan judul janten US $ 37 milyar dina bulan Séptember ti US $ 58,9 milyar dina bulan Agustus.

Ketahanan Cina dina ékspor utami didorong ku statusna salaku ékonomi anu mimiti sareng anu mimiti kaluar tina pandemi COVID-19, anu nyumbang kana lonjakan ékspor PPE (alat pelindung pribadi) sareng produk damel / diajar-ti-bumi , samentawis pesaing masih kabebeng dina pandemi éta, numutkeun perusahaan jasa kauangan Nomura.

"Tumuwuhna ékspor Cina tiasa tetep ningkat sababaraha bulan deui kusabab gelombang COVID-19 berulang di luar negeri," saur Lu Ting, ékonom Cina Cina Nomura. "Di sisi sanésna, pamutahiran September dina kamekaran impor kalolobaan komoditas utama dina istilah volume nunjukkeun paménta domestik anu langkung kuat sareng sababaraha restocking."

Goldman Sachs ogé ngarepkeun kakuatan ékspor tetep aya dina sababaraha bulan ka payun sareng impor ogé tiasa neraskeun dilegakeun dina pamulihan pamulihan kagiatan domestik.

Dina tilu kuartal kahiji taun 2020, perdagangan luar negeri sacara umum ngalegaan ku 0,7 persén taun dina sataun janten total 23,12 triliun yuan (US $ 3,43 triliun), kalayan ékspor nambihan dugi ka 12,71 triliun yuan, paningkatan 1,8 persén ti sataun samemehna, bari impor turun ku 0,6 persén kana 10,41 triliun yuan, ceuk Administrasi Umum Bea Cukai dina Salasa.

"Dina nyanghareupan pangaruh parah tina pandemi COVID-19, Cina parantos nguatkeun réspon kawijakan makro na, ngalakukeun upaya anu kuat pikeun mastikeun stabilitas dina genep payuneun sareng kaamanan di genep daérah," saur Li Kuiwen, diréktur departemen statistik adat éta.

"Kami parantos ngaraih prestasi ageung dina pencegahan sareng pengendalian pandemi sacara umum sareng pangwangunan ékonomi sareng sosial, sareng pangaruh tina kabijakan dina ngamankeun perdagangan luar negeri terus muncul, kalayan impor sareng ékspor sacara signifikan langkung saé tibatan anu diarepkeun," sa Li.

Saatos ngalaman shock dina kuartal kahiji, impor sareng ékspor pulih kalolobaan dina periode April-Juni sanaos masih ngeposkeun turunna sataun-ka-taun.

Dina kuartal katilu, impor sareng ékspor perdagangan luar negeri Cina nambihan dugi ka 8,88 triliun yuan, naék 7,5 persén taun dina sataun, diantarana ékspor naék 10,2 persén ka 5 triliun yuan sareng impor maju 4,3 persén ka 3,88 triliun yuan. Katiluna inohong mangrupikeun jangkungna sepanjang waktos salami saparapat.

Asosiasi Bangsa-Bangsa Asia Tenggara mangrupikeun mitra dagang panggedéna Cina dina tilu kuartal kahiji.

Perdagangan luar negeri China sareng ASEAN paling luhur 3,38 triliun yuan, kanaékan 7,7 persén, janten 14,6 persén inohong dagang asing asing China dina salapan bulan kahiji.

Dagang sareng Uni Éropa nambihan dugi ka 3,23 triliun yuan, dugi 2,9 persén, ngajantenkeun mitra dagang kadua pangageungna Uni Éropa Cina. Perdagangan Tiongkok sareng Amérika Serikat rebound ti mimiti turunna, kalayan nilai naék 2 persén janten 2,82 triliun yuan salami éta.

Dagang sareng nagara-nagara sapanjang Beubeur sareng Jalan, samentawis éta, naék 1,5 persén janten total 6,75 triliun yuan.

Adat istiadat kasebut nyorot pertumbuhan pesat dina perdagangan luar negeri ku perusahaan swasta. Dina tilu kuartal kahiji taun ieu, aranjeunna nyumbang total 10,66 triliun yuan pikeun ékspor sareng impor Cina, dugi 10,2 persén taun dina sataun, nyatakeun 46,1 persén tina total nilai perdagangan luar negeri anu 4 persentase poin langkung luhur tibatan anu sami jaman taun kamari.

Tina jumlah ieu, perusahaan swasta dipasang sacara ékspor total 7,02 triliun yuan, kanaékan seukeut 10 persén, nyatakeun 55,2 persén tina total nilai ékspor Cina, sedengkeun impor naék 10,5 persén kana 3,64 triliun yuan, nyatakeun 35 persén tina impor judul.

Salami période anu sami, perusahaan anu nanem modal asing nyumbang impor sareng ékspor 8,91 triliun yuan, nyatakeun 38,5 persén. Impor sareng ékspor perusahaan milik nagara paling luhur 3,46 triliun yuan janten 15 persén tina total.

Struktur pola perdagangan parantos dioptimalkeun sacara teras-terasan, kalayan proporsi perdagangan umum dina perdagangan luar negeri sacara umum langkung ageung, saur Li.

Dina salapan bulan kahiji, perdagangan umum Cina naék 2,1 persén kana 8,55 triliun yuan, nyatakeun 60,2 persén dina total impor sareng ékspor anu 0,8 persentase poin langkung luhur dibandingkeun dina période anu sami taun kamari.

Dina hal industri, ékspor bahan pencegahan pandemi, laptop sareng alat bumi dilakukeun kalayan saé, kusabab parobihan gaya hirup anu diakibatkeun ku pandemi éta.

"Peluncuran produk éléktronika konsumén anyar sareng paménta pikeun gadget damel-ti-bumi parantos nguatkeun impor sareng siklus produk," saur Betty Wang, ékonom senior China di Australia sareng Selandia Anyar Banking Group.

Nomura's Lu yakin paménta pikeun laptop tiasa tetep solid sababaraha bulan, "sabab éta mangrupikeun salah sahiji peralatan penting anu diperyogikeun pikeun diajar online, sanajan kakuatanana tiasa janten lemah sabab paménta sakola deui-sakola ogé moderat."

Ogé catetan, ékspor farmasi sareng bumbu médis luncat 21,8 persén, sedengkeun alat médis sareng alat-alat naék 48,2 persén.

BIKINI SWIMWEAR MANUFACTUER

BACK PACK

BIKINI SWIMWEAR MANUFACTUER


Pos waktos: Okt-14-2020